Tavuklu Tart .. |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Tart ..Bu tarifi isterseniz büyük bir tepsi içinde, dilerseniz küçük tart kalıplarında birer kişilik hazırlayabilirsiniz Tavuklu Tart Hamuru: 2 su bardağı un ½ su bardağı sıvı yağ ½ su bardağı yoğurt 65 gr katı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz Harcı: 2 adet haşlanmış tavuk göğsü 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir 1 su bardağı bezelye 2 yemek kaşığı mısır 3 yemek kaşığı krema 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı su veya tavuk suyu 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı: 1- Bir kaba hamur malzemelerini koyup, unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın Elde ettiğiniz hamuru 20 dakika dinlendirin 2-Tavuk suyu, süt, karabiber ve tuzu bir tencerede kaynatın 3- Kaynamaya başladıktan sonra, içine küçük parçalar halinde doğradığınız tavuk göğsünü, bezelye ve mısırı koyup ocağı kapatın 4- Soğumasını bekleyip içine kaşar peyniri ve kremayı ilave edin 5- Hamurdan iki küçük beze koparın, tart kalıbının altına bir tanesini döşeyin 6- Hazırladığınız içten yeterli miktarda kalıba hamurun üstüne koyun 7- İkinci hamuru malzemenin üstünü kapatacak şekilde kaplayın 8- Aynı işlemi bütün tart kalıplarında uygulayın 9- Dilerseniz yumurta sarısı sürüp, 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin Afiyet olsun! |
|