![]() |
Tavuklu Tart ..
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Bu tarifi isterseniz büyük bir tepsi içinde, dilerseniz küçük tart kalıplarında birer kişilik hazırlayabilirsiniz. Tavuklu Tart Hamuru: 2 su bardağı un ½ su bardağı sıvı yağ ½ su bardağı yoğurt 65 gr katı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz Harcı: 2 adet haşlanmış tavuk göğsü 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir 1 su bardağı bezelye 2 yemek kaşığı mısır 3 yemek kaşığı krema 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı su veya tavuk suyu 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı: 1- Bir kaba hamur malzemelerini koyup, unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru 20 dakika dinlendirin. 2-Tavuk suyu, süt, karabiber ve tuzu bir tencerede kaynatın. 3- Kaynamaya başladıktan sonra, içine küçük parçalar halinde doğradığınız tavuk göğsünü, bezelye ve mısırı koyup ocağı kapatın. 4- Soğumasını bekleyip içine kaşar peyniri ve kremayı ilave edin. 5- Hamurdan iki küçük beze koparın, tart kalıbının altına bir tanesini döşeyin. 6- Hazırladığınız içten yeterli miktarda kalıba hamurun üstüne koyun. 7- İkinci hamuru malzemenin üstünü kapatacak şekilde kaplayın. 8- Aynı işlemi bütün tart kalıplarında uygulayın. 9- Dilerseniz yumurta sarısı sürüp, 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.