![]() |
Mahlepli Halkalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mahlepli Halkalar![]() Malzemeler 3 su bardağı un 125 gr eritilip soğutulmuş tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı mahlep 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz Tarif Unun ortasını havuz gibi açın içine tereyağı,sıvıyağ,mahlep,su ve tuzu ilave edin ![]() Hamur ele yapışmayacak hale gelsin düz ve unlu bir yüzeyde 15 dak daha yoğurun ![]() Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın 10 cm uzunluğunda rulo yapın ![]() Rulonun iki ucunu birleştirip halka şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin ![]() Önceden ısınmış 160 derece fırında 15 dak pişirin ![]() Üzerine yağlı kağıt veya alüminyum folyo kapatıp 10 dak daha pişirin ![]() Soğuduktan sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|