![]() |
Karidesli Mantar Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karidesli Mantar Çorbası![]() 6 kişilik Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 20 dakika Malzemeleri : 30 gram kurutulmuş ya da 100 gram taze siyah Çin mantarı 200 ml ![]() 2 yemek kaşığı zeytinyağı 6 adet taze soğan (ayıklanmış, halka halka doğranmış) 1 yemek kaşığı soyulmuş ve rendelenmiş zencefil 225 gram taze, dondurulmuş ya da konserve pavurya eti (süzülmüş) 1 ![]() 2 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı beyaz şarap 115 gram uzun taneli pirinç 115 gram dondurulmuş bezelye 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 2 yemek kaşığı mısır nişastası 2 adet yumurta (çırpılmış) 1 tatlı kaşığı susamyağı Karidesli Mantar Çorbası Yapılışı: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() kalan laze soğanları üzerlerine serperek taze ekmekle sunun |
![]() |
![]() |
|