![]() |
Karidesli Mantar Çorbası
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg 6 kişilik Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 20 dakika Malzemeleri : 30 gram kurutulmuş ya da 100 gram taze siyah Çin mantarı 200 ml. su 2 yemek kaşığı zeytinyağı 6 adet taze soğan (ayıklanmış, halka halka doğranmış) 1 yemek kaşığı soyulmuş ve rendelenmiş zencefil 225 gram taze, dondurulmuş ya da konserve pavurya eti (süzülmüş) 1.15 litre tavuk suyu 2 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı beyaz şarap 115 gram uzun taneli pirinç 115 gram dondurulmuş bezelye 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 2 yemek kaşığı mısır nişastası 2 adet yumurta (çırpılmış) 1 tatlı kaşığı susamyağı Karidesli Mantar Çorbası Yapılışı: 1. Taze mantarları yıkayıp saplarını atın, dilimleyin ve 5 dakika haşlayıp süzün. Kurutulmuş mantar kullanacaksanız önce bütün olarak 15 dakika kaynar suda bekletin. Sonra süzüp dilimleyin. Her iki halde de kalan suyu saklayın. 2. Yağı büyük bir tencerede kızdırın, soğanların yarısıyla zencefili, pavuryaları ve mantarları 1-2 dakika soteleyin. Et suyunu, soya sosunu ve şarabı katıp kaynatın. İçine pirinci atın, ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika pişirin. 3. Mantarları haşladığınız ya da kurutulmuş kullanıyorsanız içinde beklettiğiniz suyu tel süzgeçten geçirip tencereye boşaltın. Bezelyeleri ekleyin, tuzunu, biberini koyun 3 dakika pişirin. 4. Nişastayı 3 yemek kaşığı soğuk suda ezin ve çorbaya katın. Arada bir karıştırarak kaynatın. Çorba koyulaşıncaya dek pişirmeye devam edin. 5. Tencereyi ateşten alın ve yavaşça karıştırarak çırpılmış yumurtaları çorbaya yedirin. Susamyağını ekleyip çorbayı ısıtılmış kâselere paylaştırın. Geri kalan laze soğanları üzerlerine serperek taze ekmekle sunun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.