Nisan Sebzelerinden Seçme Tarifler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nisan Sebzelerinden Seçme TariflerNisan sebzelerinden seçme tarifler Nisan ayı barbunya, bezelye, dereotu, kuşkonmaz, enginar ve semizotu tüketmek için en ideal aydır İşte Nisan sebzelerinden seçme birkaç tarif…![]() Bezelye Yemeği Bezelye lif açısından çok zengin bir sebzedir Bu sayede metabolizmaya fayda sağlar ve sindirimi rahatlatır Ayrıca tahıllarda bulunan lizin yağ asidi alımına da yardımcı olur![]() Malzemeler 250 ml tavuk suyu350 gr bezelye1/2 adet patates 1/2 adet havuç 1 adet soğan 2 adet domates 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı zeytinyağı |
|
Nisan Sebzelerinden Seçme Tarifler |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nisan Sebzelerinden Seçme Tarifler![]() Zeytinyağlı Kereviz Kereviz oldukça zengin bir C vitamini deposudur Genelde salatalarda kullanılan kerevizin zeytinyağlı tarifine bayılacaksınız!Malzemeler 500 gr kereviz (soyulmuş ve elma dilimleri şeklinde kesilmiş)2 diş sarımsak (ince doğranmış) 1 küp şeker 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış) 1 adet orta boy havuç (küp kesilmiş) 1 tatlı kaşığı un 2 adet portakalın suyu 1 bardak su 3 dal maydanoz (ince doğranmış) 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Tarifin yapılış videosu için tıklayın! |
|
Nisan Sebzelerinden Seçme Tarifler |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nisan Sebzelerinden Seçme Tarifler![]() Zeytinyağlı Enginar Bu sebze yemeği, içeriğindeki kompleks karbonhidratlar ve proteinlerle bir sonraki öğününe kadar sizi tok tutar Enginar böbreklerin düzenli çalışmasını kolaylaştırır![]() Malzemeler 4 adet enginar, 1 adet soğan, 1 adet havuç, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 adet patates, 1 diş sarımsak, 80 gr bezelye,1 adet küp şeker, 250 ml su,2 yemek kaşığı zeytinyağı, Dereotu, tuz ve karabiber ![]() Tarifin yapılış videosu için tıklayın! |
|
Nisan Sebzelerinden Seçme Tarifler |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nisan Sebzelerinden Seçme Tarifler![]() Zeytinyağlı Barbunya Barbunya doygunluk hissi yaratan karbonhidrat alımını sağlar Soğandaki etken maddelerin, kan şekeri düzeyinin artmasını engelleyen hipoglisemik etkisi vardır![]() Malzemeler 400 gr barbunya1 adet havuç 1 adet patates 2 adet domates 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 350 ml su1/2 adet limonun suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz ve karabiber Tarifin yapılış videosu için tıklayın! |
|
|
|