![]() |
Nisan Sebzelerinden Seçme Tarifler
Nisan sebzelerinden seçme tarifler
Nisan ayı barbunya, bezelye, dereotu, kuşkonmaz, enginar ve semizotu tüketmek için en ideal aydır. İşte Nisan sebzelerinden seçme birkaç tarif… http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Bezelye Yemeği Bezelye lif açısından çok zengin bir sebzedir. Bu sayede metabolizmaya fayda sağlar ve sindirimi rahatlatır. Ayrıca tahıllarda bulunan lizin yağ asidi alımına da yardımcı olur. Malzemeler 250 ml. tavuk suyu 350 gr. bezelye 1/2 adet patates 1/2 adet havuç 1 adet soğan 2 adet domates 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı zeytinyağı |
Nisan Sebzelerinden Seçme Tarifler
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Zeytinyağlı Kereviz Kereviz oldukça zengin bir C vitamini deposudur. Genelde salatalarda kullanılan kerevizin zeytinyağlı tarifine bayılacaksınız! Malzemeler 500 gr. kereviz (soyulmuş ve elma dilimleri şeklinde kesilmiş) 2 diş sarımsak (ince doğranmış) 1 küp şeker 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış) 1 adet orta boy havuç (küp kesilmiş) 1 tatlı kaşığı un 2 adet portakalın suyu 1 bardak su 3 dal maydanoz (ince doğranmış) 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Tarifin yapılış videosu için tıklayın! |
Nisan Sebzelerinden Seçme Tarifler
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Zeytinyağlı Enginar Bu sebze yemeği, içeriğindeki kompleks karbonhidratlar ve proteinlerle bir sonraki öğününe kadar sizi tok tutar. Enginar böbreklerin düzenli çalışmasını kolaylaştırır. Malzemeler 4 adet enginar, 1 adet soğan, 1 adet havuç, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 adet patates, 1 diş sarımsak, 80 gr. bezelye, 1 adet küp şeker, 250 ml. su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, Dereotu, tuz ve karabiber. Tarifin yapılış videosu için tıklayın! |
Nisan Sebzelerinden Seçme Tarifler
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Zeytinyağlı Barbunya Barbunya doygunluk hissi yaratan karbonhidrat alımını sağlar. Soğandaki etken maddelerin, kan şekeri düzeyinin artmasını engelleyen hipoglisemik etkisi vardır. Malzemeler 400 gr. barbunya 1 adet havuç 1 adet patates 2 adet domates 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 350 ml. su 1/2 adet limonun suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz ve karabiber Tarifin yapılış videosu için tıklayın! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.