Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
imambayıldı, istanbul, usulü

Bu Da İstanbul Usulü İmambayıldı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bu Da İstanbul Usulü İmambayıldı



Patlıcan ilik gibi pişmiş, soğanlar karamelize olmuş; domatesin asidi, soğanın ve şekerin tatlılığıyla iyi dengelenmiş

Malzemeler:

6 kişilik

500 gr bostan veya kirmastı patlıcanı ( 6 adet 14 cm boyunda)

500 gr kuru soğan (5-6 adet, orta boy)

650 gr tarla domatesi (2 - 3 adet, büyük boy pembe domates veya tarla domatesi)

6 adet (100 gr) tatlı sivri biber

18 diş sarmısak

Yarım demet (50 gr) maydanoz

2 tatlı kaşığı toz şeker

Deniz tuzu

300 ml sızma zeytinyağı

Tarif:

Patlıcanların sap kısımlarını bir-iki parmak kalacak kadar kesin Sapın kenarındaki yeşil parçaları bıçakla alın Patlıcanları uzunlamasına, ortadan ikiye kesin İçlerinin çekirdeksiz olması makbuldür İçlerini bol tuzla tuzlayın ve siz diğer malzemeleri hazırlayana kadar, acısının çıkması için bir köşede bekletin

Soğanların kabuklarını soyun ve yıkayın Ortadan ikiye kesip, yarım ay biçiminde doğrayın

Domatesleri, birkaç dakika kaynar su içinde bekletip, soğuk suya sokun Böylece kabukları kolayca soyulabilir Kabuklarını soyduğunuz domatesleri, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın

Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve ince ince doğrayın

Sarmısakların kabuklarını soyun ve yıkayın 6 tanesini zar gibi ince ince doğrayıp, kalanını tüm bırakın

Maydanozları yıkayıp, ince ince doğrayınPatlıcanları iyice yıkayın Tatlı kaşığı yardımıyla içini hafifçe oyun İçinden çıkan patlıcanları tavla zarı büyüklüğünde doğrayın

Genişçe bir tencerenin içine soğanı, domatesi, sivri biberi, sarmısakları, maydanozu ve doğradığınız patlıcan içlerini koyun Şeker ve tuz ekleyin Son olarakta, bütün zeytinyağını üzerlerine döküp, karıştırın

Üzerlerine patlıcanları - kesik yüzleri alta bakacak şekilde - dizin Patlıcanların tek sıra halinde olması önemli Patlıcanlar üst üste gelmemeli Bu yüzden tencere büyüklüğüne dikkat edin

Tencerenin kapağını kapatın, Ocağın orta gözünde, kısık ateşte 2 - 25 saat pişirin Ara sıra, tencerenin içindeki yağı, patlıcanların üzerine gezdirin Bu sürenin sonunda patlıcanlar, tamamen pişmiş olmalı Onları çıkarıp, kesik yüzleri bize bakacak şekilde, servis tabağına dizin Yemeğin yağından, birer kaşık içlerine dökün

Tenceredeki malzemeleri pişirmeye devam edin Yarım saat - 45 dakika daha iç malzemesi pişmeli, soğanlar karamelleşmeli, suyunu tamamen çekmeli ve hatta tencerenin dibine hafifçe yapışmalı

Pişen içi, kaşık yardımıyla patlıcanların içine doldurun Tencerenin dibindeki yağı üzerlerine gezdirin Soğuyunca, üzerlerine maydanoz, nane yaprakları serpiştirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.