Zeytinyağli Havuç Ezmesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağli Havuç Ezmesi![]() MALZEMELER: -Yarım kg havuç-Yarım su bardağı zeytinyağ -2 soğan -Yarım kg yoğurt-2 diş sarımsak -1 avuç maydanoz yaprağı -Tuz YAPILIŞI: 1- Havuç kazınıp rendelenir ![]() 2- Rendelenmiş soğanla zeytinyağı pembe kavrulur Havuç ilave edilip karıştırılır![]() 3- Kapak örtülüp, hafif ateşte ara sıra karıştırmak suretiyle pişirilir ![]() 4- Soğuyunca sarımsaklı yoğurt karıştırılıp servis tabağına alınır Maydanoz yaprakları ile süslenir![]() Not: Havuç yerine kereviz kullanarak yemeğinizi zeytinyağlı kereviz ezmesi yapabilirsiniz ![]() |
|
|
|