![]() |
Zeytinyağli Havuç Ezmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağli Havuç Ezmesi![]() MALZEMELER: -Yarım kg ![]() -Yarım su bardağı zeytinyağ -2 soğan -Yarım kg ![]() -2 diş sarımsak -1 avuç maydanoz yaprağı -Tuz YAPILIŞI: 1- Havuç kazınıp rendelenir ![]() 2- Rendelenmiş soğanla zeytinyağı pembe kavrulur ![]() ![]() 3- Kapak örtülüp, hafif ateşte ara sıra karıştırmak suretiyle pişirilir ![]() 4- Soğuyunca sarımsaklı yoğurt karıştırılıp servis tabağına alınır ![]() ![]() Not: Havuç yerine kereviz kullanarak yemeğinizi zeytinyağlı kereviz ezmesi yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|