![]() |
Zeytinyağli Havuç Ezmesi
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg MALZEMELER: -Yarım kg. havuç -Yarım su bardağı zeytinyağ -2 soğan -Yarım kg. yoğurt -2 diş sarımsak -1 avuç maydanoz yaprağı -Tuz YAPILIŞI: 1- Havuç kazınıp rendelenir. 2- Rendelenmiş soğanla zeytinyağı pembe kavrulur. Havuç ilave edilip karıştırılır. 3- Kapak örtülüp, hafif ateşte ara sıra karıştırmak suretiyle pişirilir. 4- Soğuyunca sarımsaklı yoğurt karıştırılıp servis tabağına alınır. Maydanoz yaprakları ile süslenir. Not: Havuç yerine kereviz kullanarak yemeğinizi zeytinyağlı kereviz ezmesi yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.