![]() |
Helle Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Helle Çorbası Tarifi![]() Malzemeler Yarım tavuk göğsü 4 yemek kaşığı un (tepeleme) 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı pirinç Tuz, karabiber 1 ![]() ![]() Hazırlanısı Tavuk göğsünü iyice haşlayalım ve didikleyelim ![]() Tencerede unu kavuralım hafif rengi dönüp kokusu çıkınca ocaktan alalım ve küçük bir kase soğuk suda unu eritelim ![]() Ayrı tencereye sıvıyağı koyup biraz kızdıralım ve salçayı kavuralım ![]() ![]() Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra erittiğimiz unu ve didiklediğimiz tavukları ekleyelim ve kaynamaya bırakalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|