![]() |
Helle Çorbası Tarifi
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler Yarım tavuk göğsü 4 yemek kaşığı un (tepeleme) 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı pirinç Tuz, karabiber 1.5 litre su (tavuğu haşladığımız su ile beraber toplam 1.5 litre) Hazırlanısı Tavuk göğsünü iyice haşlayalım ve didikleyelim. Tencerede unu kavuralım hafif rengi dönüp kokusu çıkınca ocaktan alalım ve küçük bir kase soğuk suda unu eritelim. Ayrı tencereye sıvıyağı koyup biraz kızdıralım ve salçayı kavuralım.tuz karabiber,pirinç ve tavuk suyunu ekleyelim. Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra erittiğimiz unu ve didiklediğimiz tavukları ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Pirinçler pişince altını kapatalım. Afiyet olsun? http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.