![]() |
Badem Likörlü Şeftali Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Badem Likörlü Şeftali TatlısıMalzemeler 6 olgun şeftali 60 gr ![]() 1 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı toz şeker 20 gr ![]() 1 çorba kaşığı amaretto(badem likörü) 60 ml ![]() 1 tatlı kaşığı toz şeker(ilave) 20 gr ![]() Hazırlanışı Her bir şeftaliyi ikiye bölün ve dikkatli biçimde çekirdeğini çıkarın ![]() Etli kısımlarının birazını küçük bir kasede bisküvi,yumurta sarısı,toz şeker, toz badem ve badem likörü ile karıştırın ![]() Karışımı şeftalinin içine koyun ve kesik yüzeyleri aşağıya gelecek şekilde 30 x 25cm ebadında hafifi yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ![]() Üzerine beyaz şarap ve ilave şekeri serpin ![]() Her bir şeftali üzerine birkaç damla yağ damlatarak 20-25 dakika yada altın rengi alana dek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|