Patatesli Pazı Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Pazı Sarması1 kg haşlanmış pazı yaprağı5-6 adet patates 1 su bardağı bulgur 2 soğan yarım su bardağı sıvı yağ tuz karabiber kırmızı biber nane Üzeri için: 3-4 kaşık sıvı yağ Yapılışı Patatesleri haşlayıp ezin ![]() Bulguru ayıklayıp suda bekletin ![]() Soğanları küp doğrayıp sıvı yağda kavurun ![]() Tüm malzemeyi karıştırıp bir iç harcı hazırlayın ![]() Hazırladığınız iç malzemeyi pazı yaprağıyla sarıp fırın tepsisine dizin ![]() Sarmaların üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin ![]() Ilınınca servis yapın |
|
|
|