![]() |
Çekici Lezzet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çekici LezzetErkeklere çekici gelen en önemli aromalardan biri olan vanilya masum bir afrodizyak etkiye sahip ![]() ![]() Şeftalili Milföy Malzemeler 12 adet donmuş milföy hamuru 2-3 şeftali 4 tatlı kaşığı pudra şekeri Krem patisier (sarı krema) Krem patisier (malzemeler) 3 ölçü/ 450 ml süt 5 yumurta sarısı 1 paket vanilya veya bir çubuk vanilya 100 g toz şeker 1 yemek kaşğı un 1 yemek kaşığı mısır nişastası Krem patisier hazırlanışı Süt vanilya orta ateşte kaynatılır ![]() ![]() ![]() Yumurta sarıları toz şeker ile rengi açılana kadar çırpılır ![]() ![]() Sıcak sütten bir miktar yumurta karışımına konur, çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() Düz bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır ![]() ********************* Milföyler oda sıcaklığına gelene kadar beklenir ![]() ![]() Kesilen yuvarlak milföyler, yağlanmamış fırın tepsisine dizilir ![]() ![]() 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar, 15-20 dakika pişirilir ![]() Milföy hamurları fırından çıkınca soğumaları beklenir ![]() Şeftaliler soyulur ve ince dilimlenir ![]() Bir kat milföy hamuru üzerine 1 kaşık krem patisier sürülür, 1-2 dilim şeftali dizilir, tekrar milföy hamuru konur ![]() ![]() ![]() Arzu edilirse şeftali robottan geçirilerek sos kıvamına getirilir ![]() ![]() Tarif: Elif Edes Tapan'ın kitabından alınmıştır ![]() |
![]() |
![]() |
|