![]() |
Etli Ekşili Bürüksel Lahanası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Ekşili Bürüksel Lahanası![]() Malzemeler: 150 gram kuzu kuşbaşı 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı margarin 3 adet havuç 2 adet patates 1 yemek kaşığı salça 400 gram bürüksel lahanası 2 su bardağı sıcak su 2-3 diş sarımsak 1 adet limon suyu Tuz, nane, kırmızı biber, maydanoz Yapılışı: Öncelikle et yıkanıp suyunu çekinceye kadar kavrulur ![]() Üzerine ince kıyılmış soğanlar ve margarin ilave edilip kavurmaya devam edilir ![]() Halka halka doğranmış havuçlarla, iri doğranmış patatesler ilave edilip karıştırılır ![]() Salça hafifçe sulandırılıp lahanalarla beraber ete katılır ![]() Üzerine sıcak su ilave edilip takriben 20 dakika pişirilir ![]() İndirmeye yakın üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu, Tuz, nane, kırmızı biber katılıp karıştırılır ![]() Ocaktan aldıktan sonra üzeri maydanozlarla süslenip servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|