![]() |
Etli Ekşili Bürüksel Lahanası
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 150 gram kuzu kuşbaşı 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı margarin 3 adet havuç 2 adet patates 1 yemek kaşığı salça 400 gram bürüksel lahanası 2 su bardağı sıcak su 2-3 diş sarımsak 1 adet limon suyu Tuz, nane, kırmızı biber, maydanoz Yapılışı: Öncelikle et yıkanıp suyunu çekinceye kadar kavrulur. Üzerine ince kıyılmış soğanlar ve margarin ilave edilip kavurmaya devam edilir. Halka halka doğranmış havuçlarla, iri doğranmış patatesler ilave edilip karıştırılır. Salça hafifçe sulandırılıp lahanalarla beraber ete katılır. Üzerine sıcak su ilave edilip takriben 20 dakika pişirilir. İndirmeye yakın üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu, Tuz, nane, kırmızı biber katılıp karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra üzeri maydanozlarla süslenip servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.