Katmerli Susamlı Pazı Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Katmerli Susamlı Pazı BöreğiMalzemeler :
Biraz su ekleyerek yoğurmaya devam edin Hamuru elde edince unlayıp dinlenmeye bırakın Hamuru olabildiğince büyük bir şekilde açın Bir kasede sıvıyağı ve susam ezmesini karıştırın Açtığınız hamura döküp iyice yayın Hamuru iki ucundan katlayın Daha sonra diğer iki tarafı da katlayıp kare hale getirin Unlayarak biraz daha açın Hamur kesme aletiyle kare kare kesin İç harcı hazırlarken; soğanları doğrayın ve sıvıyağda kavurun Pazıları doğrayın ve tavaya ilave edip onları da kavurun Üzerine peyniri rendeleyip karıştırın![]() Kare kare kesilen hamurların içine, iç harcından koyup muska şeklinde kapatın Yağlanmış tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin![]() afiyet olsun |
|
|
|