ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Katmerli Susamlı Pazı Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062601)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:23 AM

Katmerli Susamlı Pazı Böreği
 
Malzemeler :
  • 4 Su B. Söke Un
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
    2 Çorba K. Yoğurt
    1 Çay B. Yoğurt Suyu
    1 Yumurta Akı
    1 Tatlı K. Tuz
    Aldığı Kadar Su
    İçine Sürmek İçin:
    1 Su B. Susam Ezmesi
    1 Çay B. Sıvıyağ
    İç Harcı İçin:
    Yarım Kg Pazı
    2 Soğan
    100 Gr Tulum Peyniri
    Tuz
    Karabiber
    Sıvıyağ Üzeri İçin:
    1 Yumurta Sarısı
HazırlanışıHamuru hazırlarken; geniş bir kapta unun içine yağı, yoğurdu, yoğurt suyunu ve yumurta akını koyup karıştırın. Biraz su ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamuru elde edince unlayıp dinlenmeye bırakın. Hamuru olabildiğince büyük bir şekilde açın. Bir kasede sıvıyağı ve susam ezmesini karıştırın. Açtığınız hamura döküp iyice yayın. Hamuru iki ucundan katlayın.

Daha sonra diğer iki tarafı da katlayıp kare hale getirin. Unlayarak biraz daha açın. Hamur kesme aletiyle kare kare kesin. İç harcı hazırlarken; soğanları doğrayın ve sıvıyağda kavurun. Pazıları doğrayın ve tavaya ilave edip onları da kavurun. Üzerine peyniri rendeleyip karıştırın.
Kare kare kesilen hamurların içine, iç harcından koyup muska şeklinde kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.