Taze Fasülye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze FasülyeMalzemeler: yarım kilo fasülye 1 adet büyük soğan 2 adet orta boy domates sıvı yağ veya tereyağı 2 yemek kaşığı salça tuz ve dilediğiniz baharatlar ![]() Yapılışı: 1 Fasülyeleri yıkayın ve ikiye veya üçe bölün (uçlarındaki minicik şeyleri de ayıklayın )2 Soğanları küp şeklinde doğrayın![]() 3 4-5 kaşık sıvı yağ veya 1 5 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyun4 Yağ kızmaya başlayınca soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun![]() 5 Salçayı ekleyin ve kısa bir süre kavrurun![]() 6 Fasülyeleri ve domatesleri ekleyin ve yaklaşık 10 dk kavurun![]() 7 Yemeğin üstünü tam kapatacak şekilde sıcak suyu ekleyin 1-2 diş sarmısak atın, tuz ve baharatlarını ekleyin![]() 8 Kapağını kapatarak yemeği kısık ateşte 30dk pişirin (fasülyenin tadına bakarak süreyi kendinize göre ayarlayabilirsiniz)9 Afiyet olsun Yaralı Notlar: * Etli yapmak istiyorsanız, önce yağda etleri kavurun, sonra soğanları ekleyerek diğer adımları uygulayabilirsiniz ![]() ![]() |
|
|
|