![]() |
Taze Fasülye
Malzemeler:
yarım kilo fasülye 1 adet büyük soğan 2 adet orta boy domates sıvı yağ veya tereyağı 2 yemek kaşığı salça tuz ve dilediğiniz baharatlar. Yapılışı: 1. Fasülyeleri yıkayın ve ikiye veya üçe bölün. (uçlarındaki minicik şeyleri de ayıklayın.) 2. Soğanları küp şeklinde doğrayın. 3. 4-5 kaşık sıvı yağ veya 1.5 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyun 4. Yağ kızmaya başlayınca soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. 5. Salçayı ekleyin ve kısa bir süre kavrurun. 6. Fasülyeleri ve domatesleri ekleyin ve yaklaşık 10 dk kavurun. 7. Yemeğin üstünü tam kapatacak şekilde sıcak suyu ekleyin. 1-2 diş sarmısak atın, tuz ve baharatlarını ekleyin. 8. Kapağını kapatarak yemeği kısık ateşte 30dk pişirin. (fasülyenin tadına bakarak süreyi kendinize göre ayarlayabilirsiniz) 9. Afiyet olsun Yaralı Notlar: * Etli yapmak istiyorsanız, önce yağda etleri kavurun, sonra soğanları ekleyerek diğer adımları uygulayabilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.