Fish Sayadie - Lübnan Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fish Sayadie - Lübnan Mutfağı![]() Fish Sayadie malzemeleri 150 gr lagos balığı filetosu 40 gr basmati pirinci Yarım nar 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı yenibahar 1 buçuk su bardağı su 250 gr ayçiçeğiyağı 3 frenksoğanı 1 dal zahter 50 ml krema 1 çay kaşığı safran 20 gr yeşil mercimek Yarım limon Tuz, karabiber Fish Sayadie hazırlanışı Fish Sayadie: Pirinçleri yıkayıp ayçiçeği yağında kavurun Yeşil mercimek, kimyon, yenibahar ve tuzu ekleyip, 1 5 su bardağı sıcak suyu ekleyin Demlenmeye bırakın![]() Balık filetosunu tuz ve karabiberle tatlandırarak ızgarada pişirin Kremaya safran, limon, tuz ve karabiberi ilave edip sos haline getirin![]() Sosu balığın üzerine dökün Nar taneleri, kızarmış soğan, frenksoğanı ve zahtare ile süsleyerek servis yapın Kızarmış soğan dilimleri için Yarım soğanı yuvarlak dilimleyin 1 yumurtayı bir kabın içinde çırpın Her soğan dilimini önce yumurtaya sonra una batırıp ayçiçeği yağında kızartın![]() Afiyet olsun
|
|
|
|