ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fish Sayadie - Lübnan Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062438)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:51 AM

Fish Sayadie - Lübnan Mutfağı
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Fish Sayadie malzemeleri

150 gr lagos balığı filetosu
40 gr basmati pirinci
Yarım nar
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 buçuk su bardağı su
250 gr ayçiçeğiyağı
3 frenksoğanı
1 dal zahter
50 ml krema
1 çay kaşığı safran
20 gr yeşil mercimek
Yarım limon
Tuz, karabiber

Fish Sayadie hazırlanışı
Fish Sayadie: Pirinçleri yıkayıp ayçiçeği yağında kavurun. Yeşil mercimek, kimyon, yenibahar ve tuzu ekleyip, 1.5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Demlenmeye bırakın.

Balık filetosunu tuz ve karabiberle tatlandırarak ızgarada pişirin. Kremaya safran, limon, tuz ve karabiberi ilave edip sos haline getirin.

Sosu balığın üzerine dökün. Nar taneleri, kızarmış soğan, frenksoğanı ve zahtare ile süsleyerek servis yapın. Kızarmış soğan dilimleri için Yarım soğanı yuvarlak dilimleyin. 1 yumurtayı bir kabın içinde çırpın. Her soğan dilimini önce yumurtaya sonra una batırıp ayçiçeği yağında kızartın.
Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.