Soslar, Mezeler |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslar, MezelerMezeler bende meze hastasiyim Çuha Biberli Haydari Malzemeler 2 su bardağı yoğurt 4 çuha biberi 2 çorba kaşığı margarin 2 diş sarmısak Tuz Biberleri kızgın yağda kavurun ve kabuklarını soyun İnce şekilde kıyıp margarini yedirin ve ardından biberlerle birlikte margarini eritin Soğuduktan sonra yoğurdu ekleyin İnce doğradığınız sarmısakları ekledikten sonra tuz ekerek servis yapın Tarator Malzemeler 1 su bardağı ceviz içi 2 diş sarmısak 1 çay kaşığı tuz 5 çorba kaşığı tahin Yarım limon suyu 2 demet maydanoz Ceviz içi, dvülmüş sarmısak, tuz ve tahini orta boy bir kaseye koyup, bir yumurta teli ile çırparak karıştırın Daha sonra çırpmaya devam ederek, limon suyunu azar azar katın Limon suyunu kasedeki malzemeye iyice yedirdikten sonra, maydanozu ekleyin Bir iki kez karıştıktıktan sonra, taratoru küçük bir servis tabağına aktarıp servis yapabilirsiniz Zeytin Ezmesi Malzemeler 250 gr zeytin 200 gr tereyağı Zeytinleri birkaç saat kadar soğuk suda bekletin Sonra çekirdeklerini ayıklayın ve kabuklarını çıkarın Elde ettiğiniz zeytin içlerini bir kaseye alın ve yumuşatılmış ve ezilmiş tereyağı ile karıştırın Bu ezmeyi 3-4 hafta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz Fırında Pastırma Malzemeler 50 gr pastırma 1 çorba kaşığı tereyağı 2 domates Kekik Domateslerin kabukları soyduktan sonra küp şeklinde kesin Alüminyum folyoyu tereyağı ile yağlayn Pastırmaları folyonun yağlanmış yüzüne yanyana dizin Üzerlerine küp domatesleri ve kekiği koyduktan sonra folyonun kenarlarını hiçbir açıklık kalmayacak şekilde kapatın Fırın tepsisine yerleştirerek, önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırında 15-20 dakika pişirin Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz |
Soslar, Mezeler |
11-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslar, MezelerMezeler CEVİZLİ PEYNİR MALZEMELER 300 gr ceviz içi 500 gr yağlı koyun peyniri 5-6 diş sarımsak Bir bardak sızma zeytinyağı kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI Ceviz dövülür, sarımsaklar ayrı yerde dövüldükten sonra cevize karıştırılır Peynir çatalla ezilir ve sarımsaklı cevize karıştırılır Karışıma kırmızı pul biber ilave edilir ve sızma zeytinyağı azar azar peynire çatalla ezilip karıştırılmak sureti ile yedirilir Buzdolabında yarım saat bekletilir, eğer istenirse dilimlenmiı baget ekmeğe sürülüp servis yapılır ------------------------------------------------------------ BİBER YOĞURTLAMA MALZEMELER 1 kilo çarliston biber 2 adet yumurta 2-3 kaşık mayonez Yeteri kadar yoğurt Tuz Ayçiçek veya Tereyağı Kırmızı biber 2-3 diş sarmısak HAZIRLANIŞI Biberleri ayıklayıp temizledikten sonra cok ince halka seklinde doğrayın Bir tavada yağı kızdırıp içine biberleri dökün ve penbeleşinceye kadar kavurun Pembeleşen biberlerin üzerine yumurtaları kırıp iki üç dakika karıştırın biberleri servis tabağına alıp üzerine yoğurt, mayonez, ve sarımsaktan hazırladığınız sosu dökelim en son olarak tavada kızdırdığımız yağı ve kırmızı biberi üzerine gezdirip servis yapabiliriz ------------------------------------------------------------ KARAÇAY USULU PATLICAN MEZESİ MALZEMELER 4 orta boy patlıcan 2 orta boy domates 4 adet sivri biber 2 adet taze kırmızı biber 4 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası maydanoz nane kekik kimyon kara biber kırmızı biber 1 çay bardağı zeytin yağı 1 çay bardağı su tuz HAZIRLANIŞI Patlıcanları alacalı soyup büyük kuş başı halinde doğrayıp tuzlu suda bekletin Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın Taze kırmızı biber ve sivri biberi de doğrayın teflon tencereye önce patlıcanları üstüne biberleri daha sonra domatesleri koyunsarımsakları üstüne doğrayın tuzu ve isteğe göre baharatları dökün1 çay bardağı suyun içerisinde domates ve biber salçasını karıştırın Malzemelerin üzerine zeytin yağı ile birlikte dökün Kısık ateşte pişirin servis tabağına aldıktan sonra üzerine maydanoz dökün |
|