Köfteler / Kepaplar |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfteler / Kepaplar*******İÇLİ KÖFTE***** M a l z e m e l e r 20 gr fıstık içi veya ceviz içi, Yarım çay kaşığı tuz, Yarım çay kaşığı karabiber, Yarım çay kaşığı tozbiber, Yarım çay bardağı pulbiber, 150 gr az yağlı kıyma, 100 gr soğan, Hamurun İçindekiler: 50 gr simit(köftelik bulgur), 25 gr çiğ köftelik et, Yarım çay kaşığı karabiber, 20 gr haşlanmış patates, Yarım çiğ yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 soğan, HAZIRLANIŞI: ETİN HAZIRLANIŞI: Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır HAMURUN HAZIRLANIŞI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur KÖFTENİN HAZIRLANIŞI: Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır Afiyet olsun arkadaslar |
Köfteler / Kepaplar |
11-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfteler / KepaplarSultan KÖftesİ MALZEME: Süt dana kıyma (yağsız) 500 gr Eski kaşar peyniri 4 dilim Zeytinyağı 1 çorba kaşığı Kimyon 1 çay kaşığı Nane 1 çay kaşığı Bayat ekmek içi 1 dilim Yumurta sarısı 1 adet Tuz Karabiber YAPILIŞI: 1 Bayat ekmeği ıslatıp suyunu sıkın Kıymayı yoğurma kabına alıp tuz ve karabiber ekleyin Nane, kimyon, ekmek içi ve yumurta sarısını da ilave edip iyice yoğurun 2 Yoğurduğunuz harcı eşit büyüklükte 8 parçaya ayırıp köfte şeklini verin Köfteleri mermer gibi düz bir zemine bırakın Kaşar peyniri dilimlerini köftelerin büyüklüğünde yuvarlak dilimler halinde kesin3 Köftelerden 4 tanesinin üzerine kaşar dilimlerini yerleştirin Kalan dört köfteyi de peynirlerin üzerine kapatın Elinizi hafif ıslatıp peynir gözükmeyecek şekilde köfteleri kenarlarından yapıştırın 4 Köftelerin her iki tarafını da zeytinyağına bulayıp ısıtılmış ızgaraya yerleştirin Her iki tarafı da kızarıncaya kadar köfteleri pişirin Taze maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın (4 kişilik) |
|