ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Köfteler / Kepaplar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062430)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:52 AM

Köfteler / Kepaplar
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

*******İÇLİ KÖFTE*****

M a l z e m e l e r

20 gr. fıstık içi veya ceviz içi,

Yarım çay kaşığı tuz,

Yarım çay kaşığı karabiber,

Yarım çay kaşığı tozbiber,

Yarım çay bardağı pulbiber,

150 gr. az yağlı kıyma,

100 gr. soğan,

Hamurun İçindekiler:

50 gr. simit(köftelik bulgur),

25 gr. çiğ köftelik et,

Yarım çay kaşığı karabiber,

20 gr. haşlanmış patates,

Yarım çiğ yumurta,

1 çay kaşığı tuz, 1 soğan,

HAZIRLANIŞI:

ETİN HAZIRLANIŞI: Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır.

HAMURUN HAZIRLANIŞI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur.

KÖFTENİN HAZIRLANIŞI: Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır

Afiyet olsun arkadaslar



Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:52 AM

Köfteler / Kepaplar
 
Sultan KÖftesİ

MALZEME:

Süt dana kıyma (yağsız) 500 gr. Eski kaşar peyniri 4 dilim

Zeytinyağı 1 çorba kaşığı Kimyon 1 çay kaşığı

Nane 1 çay kaşığı Bayat ekmek içi 1 dilim

Yumurta sarısı 1 adet Tuz

Karabiber

YAPILIŞI:

1. Bayat ekmeği ıslatıp suyunu sıkın. Kıymayı yoğurma kabına alıp tuz ve karabiber ekleyin. Nane, kimyon, ekmek içi ve yumurta sarısını da ilave edip iyice yoğurun. 2. Yoğurduğunuz harcı eşit büyüklükte 8 parçaya ayırıp köfte şeklini verin. Köfteleri mermer gibi düz bir zemine bırakın. Kaşar peyniri dilimlerini köftelerin büyüklüğünde yuvarlak dilimler halinde kesin.3. Köftelerden 4 tanesinin üzerine kaşar dilimlerini yerleştirin. Kalan dört köfteyi de peynirlerin üzerine kapatın. Elinizi hafif ıslatıp peynir gözükmeyecek şekilde köfteleri kenarlarından yapıştırın. 4. Köftelerin her iki tarafını da zeytinyağına bulayıp ısıtılmış ızgaraya yerleştirin. Her iki tarafı da kızarıncaya kadar köfteleri pişirin. Taze maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın. (4 kişilik)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.