Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
jülyen, kesim

Jülyen Kesim

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jülyen Kesim






Et veya sebzelerin kibrit çöpü inceliğinde, şeritler halinde doğranmasına jülyen kesim ya da jülyen doğrama denir Jülyen kesim özel ekipmanlarla donatılmış mutfak robotuyla kolaylıkla elde edilebilir Jülyen kesilmiş sebzeler genellikle makarna salatası hazırlığında kullanılır İnce ve renkli jülyen şeritler yemeğe bir dokunuş, keyif ve neşe katar
Örneğin, havucu jülyen kesmek için şunu uygulayın; havucun dip kısmını sebze bıçağı veya şef’in bıçağıyla keserek atın Kabuğunu soyduktan sonra kesme tahtasına aktarıp boyuna ince bir dilim kesin ve yatay şekilde 5 cm’lik parçalara bölün ve kibrit çöpü uzunluğunda kesin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.