ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Jülyen Kesim (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1061967)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:46 AM

Jülyen Kesim
 



Et veya sebzelerin kibrit çöpü inceliğinde, şeritler halinde doğranmasına jülyen kesim ya da jülyen doğrama denir. Jülyen kesim özel ekipmanlarla donatılmış mutfak robotuyla kolaylıkla elde edilebilir. Jülyen kesilmiş sebzeler genellikle makarna salatası hazırlığında kullanılır. İnce ve renkli jülyen şeritler yemeğe bir dokunuş, keyif ve neşe katar.
Örneğin, havucu jülyen kesmek için şunu uygulayın; havucun dip kısmını sebze bıçağı veya şef’in bıçağıyla keserek atın. Kabuğunu soyduktan sonra kesme tahtasına aktarıp boyuna ince bir dilim kesin ve yatay şekilde 5 cm’lik parçalara bölün ve kibrit çöpü uzunluğunda kesin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.