Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
almıştı, barbarosun, elinden, kadının, mahrem, nicei, yeri

Nice'i Barbaros'un Elinden Bir Kadının Mahrem Yeri Almıştı

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nice'i Barbaros'un Elinden Bir Kadının Mahrem Yeri Almıştı

Herşey,Catherine Segurane adındaki o Fransız-İtalyan kırması genç kadının başının altından çıktı
Catherine vaktiyle Nice'te bir işler etmeseydi,Güney Fransa'daki o güzelim şehirde şimdi Türk bayrağı dalgalanacaktıDolayısıyla bugün Avrupalı olmaya falanda çalışmayacaktık
Fransız dilberi Catherine işleri bozmasaydı, Nice şimdi bizim vilayetimizdiBodrum'a yahut Göcek'e gider gibi elimizi kolumuzu sallaya sallaya gidecek,kilometrelerce uzayan sahilini çoktaaan beton binalarla doldurmuş olacaktıkHatta, sahilden Cimiez'ye uzanan yolun iki yanındaki balık ve karides lokantalarının yerinde şimdi kebapçılar, dönerciler lăhmacuncular sıralanacaktı
Catherine'in kim olduğunu herhalde merak etmişsinizdir, söyleyeyim:Fransız-İtalyan kırması bir hatundur,tam adı Catherine Segurane'dır,Nice'de bundan beş asır önce yaşamıştır, bazı tarihlerde azıcık hafifmeşrep olduğu yazıldıysa da,Fransa'nın milli kahramanlarından sayılır, üstelik bizim koskoca Barbaros Hayreddin'i bile dize getirmiştir
İşte Catherine'in bize ettiklerinin özeti;
Barbaros Hayreddin Paşa, 1543 ilbaharında 110 gemilik bir donanmayla İstanbul'dan demir alıp Akdeniz'e açılırNiyeti, Fransa'nın güneyinde bulunan İspanyol hakimiyetindeki limanları fethetmektedirYolunun üzerindeki Ostia, Messina ve Reggio gibi İtalyan şehirlerini bombalar,Marsilya'ya uğrar, o devirde Savoi Dukalığı'nın hakimiyeti altındaki Nice'i kuşatırŞehri birkaç gün içinde ele geçirir ve sıra direnmeye devam eden kalenin alınmasına gelir
Catherine Segurane işte tam o sırada kalenin düşmesi an meselesiyken ortaya çıkarDağılmak üzere olan askerlere cesaret verir ve toparlanmalarını sağlayıp levendlere saldırtırBir başka söylentiye göre ise yüksek olmayan burçlardan birinin üzerine tırmanın, karşılarında birdenbire bir kadın gören Barbaros'un levendleri şaşırırlar, Catherine levendlere arkasını döner ve eteğini kaldırıp çok ayıp işler ederLevendler "Estağfirullah! Neuzibillăh!" deiyp elleriyle gözlerini kapattıkları sırada kaledeki askerler kapıları açıp hücuma geçer ve kuşatmayı püskürtürlerKaleyi almaktan ümidini kesen Barbaros kuşatmayı kaldırır, levendler kalyonlarına döner ve Nice'den ayrılırlar
Catherine işleri karıştırmasaydı Barbaros Nice'in tamamını alacak, Fransa'nın iç taraflarına doğru ilerleyecek ve levendleri belki de kuzeyde biryerlerde Kanuni Süleyman'la birleşeceklerdi
Bütün bunları ihtimaller üzerine kuruyorum ama "Bir türlü Avrupalılaşamamamızınen önemli sebeplerinden biri Catherine Segurane'dır" demekte pek haksız sayılmam, öyle değil mi?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com