Timur'un,Yildirim Beyazid'a Yazdiği Mektup Ve Yildirim İn Cevabi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Timur'un,Yildirim Beyazid'a Yazdiği Mektup Ve Yildirim İn Cevabi_TİMUR_ Rum diyarında melik olan yıldırım beyazıd!bilki biz kudret ve iktidarımızlainsanlık aleminin en büyük kısmını tab'amız haline getirmiş bir hükümdarız bu görülmemiş işi tek başımıza yaptık senin gibi babamızdan ülkeler tevarüs etmiş değiliz aklını başına topla ve kara yusuf la ahmet celayir i topraklarından kov![]() emirlerimize karşı gelen hükümdarların akıbetini duymuş olsanız gerektir sizde o hükümdarların arasına girmekten sakının![]() ![]() ![]() _YILDIRIM HANIN CEVABI_ ey timur denen kuduz kafir soysuz köpek!mektubunda yazdığın sözler le benim gibi bir hükümdarı korkutacağını sanarak ne ahmak bir uğursuz olduğunu gösterdin beni önünden kaçan acem ve tatar hükümdarcıkları ile mikıyas edersin?benim ordumu hind ırak ve herat askerimi sanarsın?anadolu yuşam halep ve bağdat ı aldığın gibi almayımı tasarlıyorsun?sen ordumuzun bir tek defa mağlup olduğunu işittinmi?dünya ve mal hırsıyla köpekler gibi dövüşerek ömür geçirdin bununla öğünüyorsun bizim hayatımız din ve devlet uğruna gaza meydanlarında geçmiştir işte sen işte cenk meydanı!bekliyorum ne zaman istersen gel!allah seni kahretsin ve müslümanlara daha fazla zulüm edememen için sana uyanlarada lanet olsun![]() ![]() |
|
|
|