![]() |
Timur'un,Yildirim Beyazid'a Yazdiği Mektup Ve Yildirim İn Cevabi
_TİMUR_
Rum diyarında melik olan yıldırım beyazıd!bilki.biz kudret ve iktidarımızla insanlık aleminin en büyük kısmını tab'amız haline getirmiş bir hükümdarız.bu görülmemiş işi.tek başımıza yaptık.senin gibi babamızdan ülkeler tevarüs etmiş değiliz.aklını başına topla ve kara yusuf la ahmet celayir i topraklarından kov. emirlerimize karşı gelen hükümdarların akıbetini duymuş olsanız gerektir.sizde o hükümdarların arasına girmekten sakının... _YILDIRIM HANIN CEVABI_ ey timur denen kuduz.kafir.soysuz köpek! mektubunda yazdığın sözler le benim gibi bir hükümdarı korkutacağını sanarak ne ahmak bir uğursuz olduğunu gösterdin.beni.önünden kaçan acem ve tatar hükümdarcıkları ile mi kıyas edersin?benim ordumu.hind.ırak ve herat askerimi sanarsın?anadolu yu şam.halep ve bağdat ı aldığın gibi almayımı tasarlıyorsun?sen.ordumuzun bir tek defa mağlup olduğunu işittinmi?dünya ve mal hırsıyla köpekler gibi dövüşerek ömür geçirdin.bununla öğünüyorsun.bizim hayatımız.din ve devlet uğruna gaza meydanlarında geçmiştir.işte sen.işte cenk meydanı!bekliyorum.ne zaman istersen gel!allah seni kahretsin ve müslümanlara daha fazla zulüm edememen için sana uyanlarada lanet olsun... |