Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antiturkism, düşmanlığı, turcophobia, türk

Türk Düşmanlığı (Anti-Turkism, Turcophobia)

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türk Düşmanlığı (Anti-Turkism, Turcophobia)

Türk düşmanlığı (İngilizce: Anti-Turkism ya da Turcophobia), Türklere, Türk kültürüne, Osmanlı Devleti'ne, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk halklarına karşı olan düşmanlık olarak tanımlanır 19 yüzyıl sonlarında William Gladstone Türkofobiyi, Britanya politikasında Osmanlı İmparatorluğu'na karşı bir politika değişikliği olarak ortaya atmıştır
Anti-Türkizm her zaman sadece Türk halklarına karşı değil, Balkan müslümanlarına, özellikle Boşnaklar'a, Arnavutlar'a, Pomaklar'a ve etnik Makedonlar'a karşı da hedeflenir Ayrıca günümüzde Almanya, Belçika, Ermenistan, Fransa, İran ve Rusya gibi ülkelerde Türklerin ırkçı saldırılara uğradıkları bilinmektedir

Tarihi Gelişim

Birinci Dünya Savaşında Çarlık Rusyanın kullandığı bir propaganda posterinde Kazak'dan kaçan bir Türk

Türkofobyanın kökleri haçlı seferlerine kadar dayanır Selçukluların Anadolu'yu fethi ve bunu takip eden Bizans'ın umutsuz durumu Papa II Urban'ı bütün Hıristiyan dünyasını Türklere karşı bir savaşa çağırmasına yol açmıştır 1400'lerin ortalarında Türklere karşı özel olarak Avrupa'nın her yerinde katolik dini törenler düzenlenmiştir, bu dini törenlerde verilen mesaj Türklere karşı bir zaferin sadece Tanrı'nın yardımıyla kazanılabileceği ve bu yüzden Hiristiyan aleminin Türklerin zalimliğine karşı direncini yitirmemesi gerektiğidir
Viyana piskoposu Johann Faber (1478 - 1541) şöyle demiştir:
"Dünyada yaş ve cinsiyet ayırımı yapmadan çocuk yaşlı herkesi kesen, hatta ana rahmindeki bebeği bile katleden Türkler kadar acımasız ve kaba bir ırk yoktur"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com