Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
günde, insan, saat, uyumalı

Günde İnsan Kaç Saat Uyumalı

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Günde İnsan Kaç Saat Uyumalı

Insan Günde En Az Kaç Saat Uyumalı

insan bir günde kaç saat uyumalı

İnsanoğlunun metabolizması alışkanlıklarına göre kendini ayarlayabilecek bir sisteme sahip Ben Şırnak'ta askerlik görevimi yaparken günde en fazla 3 saat uyku ile -40 dereclere varan soğuk kış günlerinde bazen botumu kurutmaya bile fırsat bulamadan yaşabiliyordum Erdal Demrikıran'ın "Ancak Aptallar Sekiz Saat uyur" kitabını okuduktan sonra yatağa düşmanca bakar oldum

Şimdi hangi yaşta kaç saat uyumak lazım geldiğini uzmanlardan aktarıyoruz:

1 ila 4 yaşları arasındaki çocukların; geceleri 13, öğleden sonra da 2 saat olmak üzere, günde 15 saat uyumaları, sıhhatli büyümelerini sağlar
5 ile 7 yaşları arasındaki çocuklara ise, geceleri 11-13 saat uyku yeterlidir
8-14 yaşları arasında 9-11 saat; 15 yaşından sonra da 8 saat uyku yeterli gelir
20 yaşını geçenlere 6-8 saat gece uykusu yeterlidir (*)(*)haber7com

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com