![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü E Harfi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak Terimleri Sözlüğü E HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü E Harfi Ebegümeci : Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir ![]() ![]() Edevat : Bir iş için gerekli olan malzemelerin ve aletlerin tümü ![]() Egzotik (Exotigue) : Uzak ülkelere ait, orada yetişen bazen bizimde bulabildiğimiz malzemelerdir ![]() ![]() Ekler (Eclaire) : Pişmiş hamurdan yapılan şuale krem tatlısının uzun olanı ![]() Ekmek Ayvası : Gevrek ve sulu, yumuşak ayva ![]() Ekmek Küfü : Doğal ekmek, peynir vb ![]() ![]() Ekşimik : Sütten yapılan bir çeşit peynir, kesmik, çökelek ![]() ![]() Ekti : Her yiyeceği canı çeken ![]() El Bezi (Torşon) : Aşçıların kullandığı kurulama ve sıcak şeyleri tutmaya yarayan bez ![]() Emense (Emincer) : Bir yiyeceği 4-5 cm uzunluğunda ve 1-2 cm eninde ince dilimlere doğrama ![]() Emülsiyone (Emulsionne) : Yumurta sarısı, hardal, sirke, limon suyu, tereyağı veya sıvıyağ ile yapılan sıcak veya soğuk sos yapım tekniği ![]() Envanter : Mutfakta, bir dönemlik, malzeme sayımı sonunda tüketilen ve kalan malzemeleri gösteren evrak ![]() Enzimatik Salgı : Ağız sulanması, organik salgı ![]() Eskalop (Escalope) : Dövülerek inceltilmiş, dilim şeklinde dana, tavuk, hindi eti; kemiksiz, yağsız ve sinirsiz dilim parçası ![]() Estragon : Tarhunotu; aromatik bir bitki ![]() Eşbabiye (Yöresel Tanım) : Zerdali kurusu ![]() Etajer : Mutfakta duvara monte edilen raf ![]() Etüve (Etuve) : Bir yiyeceği, üzeri kapalı olarak, kendi suyuyla bazen de biraz sıvı ekleyerek ve biraz tereyağı ile çok hafif ateşte pişirme veya ısıtma usulü ![]() ![]() Etüve (Etuve) : Bir yiyeceği, üzeri kapalı olarak, basınçsız buharda pişirme (kaynayan suyun üzerine, bir elek konur, üzerine balık filetosu konup alüminyum kağıtla örterek pişirme yöntemi) ![]() ![]() Evye : Metal lavabo, musluk ![]() Ezme : Püre ![]() |
![]() |
![]() |
|