Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Sözlük Ağı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
harfi, mutfak, sözlüğü, terimleri

Mutfak Terimleri Sözlüğü E Harfi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Terimleri Sözlüğü E Harfi



Mutfak Terimleri Sözlüğü E Harfi

Ebegümeci : Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir Taze çiçeklerden çay yapılarak içilir

Edevat : Bir iş için gerekli olan malzemelerin ve aletlerin tümü

Egzotik (Exotigue) : Uzak ülkelere ait, orada yetişen bazen bizimde bulabildiğimiz malzemelerdir Egzotik meyveler; ananas,mango, kivi vb

Ekler (Eclaire) : Pişmiş hamurdan yapılan şuale krem tatlısının uzun olanı

Ekmek Ayvası : Gevrek ve sulu, yumuşak ayva

Ekmek Küfü : Doğal ekmek, peynir vbyiyecekler üzerinde gelişen mikro akslı mantar (Küf mantarı)

Ekşimik : Sütten yapılan bir çeşit peynir, kesmik, çökelek Süt kaynatılırken kesilir ise kaynamaya devam edildiğinde oluşan tortu

Ekti : Her yiyeceği canı çeken

El Bezi (Torşon) : Aşçıların kullandığı kurulama ve sıcak şeyleri tutmaya yarayan bez

Emense (Emincer) : Bir yiyeceği 4-5 cm uzunluğunda ve 1-2 cm eninde ince dilimlere doğrama

Emülsiyone (Emulsionne) : Yumurta sarısı, hardal, sirke, limon suyu, tereyağı veya sıvıyağ ile yapılan sıcak veya soğuk sos yapım tekniği

Envanter : Mutfakta, bir dönemlik, malzeme sayımı sonunda tüketilen ve kalan malzemeleri gösteren evrak

Enzimatik Salgı : Ağız sulanması, organik salgı

Eskalop (Escalope) : Dövülerek inceltilmiş, dilim şeklinde dana, tavuk, hindi eti; kemiksiz, yağsız ve sinirsiz dilim parçası

Estragon : Tarhunotu; aromatik bir bitki

Eşbabiye (Yöresel Tanım) : Zerdali kurusu

Etajer : Mutfakta duvara monte edilen raf

Etüve (Etuve) : Bir yiyeceği, üzeri kapalı olarak, kendi suyuyla bazen de biraz sıvı ekleyerek ve biraz tereyağı ile çok hafif ateşte pişirme veya ısıtma usulü Buğulama

Etüve (Etuve) : Bir yiyeceği, üzeri kapalı olarak, basınçsız buharda pişirme (kaynayan suyun üzerine, bir elek konur, üzerine balık filetosu konup alüminyum kağıtla örterek pişirme yöntemi) Kaynar suyun buharıyla pişirme yöntemi)

Evye : Metal lavabo, musluk

Ezme : Püre

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.