![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü H Harfi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak Terimleri Sözlüğü H HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü H Harfi Hapsetme : Bir malzemeyi bir yiyeceğin içine koyup sıkıca kapatma işlemi ![]() ![]() Harç : Garnitür, sos, iç veya pişirme suyu olarak ayrı bir kapta hazırlanıp yemeğin üzerine veya içine karıştırılan unsur ![]() Hardal : Bu bitkinin tohumu un durumuna getirilir ve sirkeyle karıştırılarak macun kıvamında bir karışım yapılır ![]() ![]() Hamuçera (Yöresel Tanım) : Dağ çileği ![]() Hareng : Ringa balığı türünden bir balık ![]() ![]() Hasbir (Yöresel Tanım) : Safran ![]() Haşhaş Tohumu : Haşhaş bitkisinin tohumudur ![]() ![]() ![]() ![]() Havan : İçinde bir şey dövülüp ufalamaya yarayan çukur kap ![]() Havaneli : Havanda bir şeyi dövmeye yarayan tokmak ![]() Helvane-Helvahane : Dibi, mayonez tenceresi gibi tümsek tencere ![]() ![]() Herke (Yöresel Tanım) : Un, su ve yumurta karışımı ![]() Herse (Yöresel Tanım) : Yağlı et ![]() Hırçik (Yöresel Tanım) : Salatalık kabuğunun kurutulmuşu ![]() Hintcevizi : Bir diğer adı müskat'tır ![]() ![]() ![]() ![]() Hint Biberi : Köri ve köri baharatı ![]() Hollandez Sos : Yumurta sarısı, tereyağ ve limon suyu ile yapılan sıcak sos ![]() Hoşaf : Kuru meyve (üzüm,incir,erik,kayısı vb) kompostosu ![]() |
![]() |
![]() |
|