Mutfak Terimleri Sözlüğü İ Harfi |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfak Terimleri Sözlüğü İ HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü I Harfi Isı : Sıcaklık Isı Etkisi : Sıcaklık etkisi Yemek pişirmede kullanılan ısının 3 çeşit etkisi vardır; konsantrasyonda ısı dıştan içe hızlı ve yoğun şekilde etkiler Yayılmada ısı yavaş yavaş yayılarak yiyeceğin içine işler Karışıkta ısı önce hızlı daha sonra yayılarak yiyeceğe işler Islatma : a-Bazı pasta (pandispanya, biküvi, baba tatlısı vb) unsurlarını, şerbet, likör gibi tatlandırıcı bir sıvıyla ıslatarak yumuşamalarını sağlama b-Bakliyat türü ve kuru yiyecekleri, yumuşamaları için, bir gün önceden veya bir müddet bol suyun içine bırakarak bekletme işlemi |
|