![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü İ Harfi
Mutfak Terimleri Sözlüğü I Harfi
Isı : Sıcaklık. Isı Etkisi : Sıcaklık etkisi. Yemek pişirmede kullanılan ısının 3 çeşit etkisi vardır; konsantrasyonda ısı dıştan içe hızlı ve yoğun şekilde etkiler. Yayılmada ısı yavaş yavaş yayılarak yiyeceğin içine işler. Karışıkta ısı önce hızlı daha sonra yayılarak yiyeceğe işler. Islatma : a-Bazı pasta (pandispanya, biküvi, baba tatlısı vb) unsurlarını, şerbet, likör gibi tatlandırıcı bir sıvıyla ıslatarak yumuşamalarını sağlama. b-Bakliyat türü ve kuru yiyecekleri, yumuşamaları için, bir gün önceden veya bir müddet bol suyun içine bırakarak bekletme işlemi. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.