![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü J Harfi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak Terimleri Sözlüğü J HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü J Harfi Jambon : Domuzun tuzlanarak, dumanlanarak veya başka yöntemle hazırlanan ve dilimler halinde kesilerek servis yapılan soğuk budu ![]() ![]() Jelatin (Gelatine) : Aşçılıkta ve pastacılıkta kullanılan, soğuduktan sonra donan madde; yaprak veya toz şeklinde satılır ![]() Jenuaz (Genoise) : Pandispanya (8 yumurta, 250 gr şeker ve 250 gr un) ![]() Jöleli Cila : Tartların üzerine sürülen jelatinli ve şeffaf kuvertür ![]() ![]() Jü (Jus) : Pişerken etten veya tavuktan, pişme kabına akarak sertleşen (sük) yemek suyunun sulandırılmasıyla elde edilen sulu, kahverengi sos; et fırında kızartıldıktan sonra etin piştiği tepsiye biraz aromatik malzeme ve su konup kısa süre kaynatılır ve sıvı süzgeçten geçirilerek etin yanında verilir (bu sos koyulaştırılmaz) ![]() Jüliyen (Julienne) : Sebzeleri saman şeklinde doğrama usulü ![]() |
![]() |
![]() |
|