![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü J Harfi
Mutfak Terimleri Sözlüğü J Harfi
Jambon : Domuzun tuzlanarak, dumanlanarak veya başka yöntemle hazırlanan ve dilimler halinde kesilerek servis yapılan soğuk budu. Ayrıca, tavuk, hindi ve dana etinden de yapılıyor ve şarküteri ürünü olarak satılıyor. Jelatin (Gelatine) : Aşçılıkta ve pastacılıkta kullanılan, soğuduktan sonra donan madde; yaprak veya toz şeklinde satılır. Jenuaz (Genoise) : Pandispanya (8 yumurta, 250 gr şeker ve 250 gr un). Jöleli Cila : Tartların üzerine sürülen jelatinli ve şeffaf kuvertür. Küçük paketlerde tart jölesi olarak marketlerde satılmaktadır. Jü (Jus) : Pişerken etten veya tavuktan, pişme kabına akarak sertleşen (sük) yemek suyunun sulandırılmasıyla elde edilen sulu, kahverengi sos; et fırında kızartıldıktan sonra etin piştiği tepsiye biraz aromatik malzeme ve su konup kısa süre kaynatılır ve sıvı süzgeçten geçirilerek etin yanında verilir (bu sos koyulaştırılmaz). Jüliyen (Julienne) : Sebzeleri saman şeklinde doğrama usulü. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.