ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Sözlük Ağı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=515)
-   -   Mutfak Terimleri Sözlüğü J Harfi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1048849)

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 05:42 AM

Mutfak Terimleri Sözlüğü J Harfi
 
Mutfak Terimleri Sözlüğü J Harfi

Jambon : Domuzun tuzlanarak, dumanlanarak veya başka yöntemle hazırlanan ve dilimler halinde kesilerek servis yapılan soğuk budu. Ayrıca, tavuk, hindi ve dana etinden de yapılıyor ve şarküteri ürünü olarak satılıyor.

Jelatin (Gelatine) : Aşçılıkta ve pastacılıkta kullanılan, soğuduktan sonra donan madde; yaprak veya toz şeklinde satılır.

Jenuaz (Genoise) : Pandispanya (8 yumurta, 250 gr şeker ve 250 gr un).

Jöleli Cila : Tartların üzerine sürülen jelatinli ve şeffaf kuvertür. Küçük paketlerde tart jölesi olarak marketlerde satılmaktadır.

Jü (Jus) : Pişerken etten veya tavuktan, pişme kabına akarak sertleşen (sük) yemek suyunun sulandırılmasıyla elde edilen sulu, kahverengi sos; et fırında kızartıldıktan sonra etin piştiği tepsiye biraz aromatik malzeme ve su konup kısa süre kaynatılır ve sıvı süzgeçten geçirilerek etin yanında verilir (bu sos koyulaştırılmaz).

Jüliyen (Julienne) : Sebzeleri saman şeklinde doğrama usulü.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.