Mutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfak Terimleri Sözlüğü V HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi Vale : Otellerde görevli genç ve acemi eleman ![]() Vanilya Sos : Krem anglez Yumurta sarısı, şeker, vanilya ve sütten pişirilerek ve koyultarak yapılan sos (pasta ve deserlerin yanında sos olarak verilir)![]() Vapör (Vareur) : Buharda pişirme usulü ![]() Varyasyon : Çeşitlilik, farklılık Değişiklik![]() Vaşren (Vacherin) : Kurutulmuş şekerli yumurta beyazı (beze) ve dondurmayla hazırlanan bir çeşit pasta (mörengli dondurma) ![]() Vejetal (Vegetal) : Bitkisel ![]() Vejetalin : Fritözde kullanılan kızartma yağı ![]() Velute (Veloute) : Et, balık, tavuk suyundan yapılan beyaz sos ![]() Verev Kesme : Bir köşeden karşı köşeye doğru kesme şekli ![]() Vıcık : Cıvık Sulanmış ve yapışkan![]() Vinegret (Vinaigrette) : Salata sosu (sirke, hardal, tuz, biber ve sıvıyağ karışımı) ![]() Volovan (Vol-au-vent) : Yaprak hamuru ile hazırlanan kuş yuvasına benzeyen börek
|
|
|
|