ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Sözlük Ağı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=515)
-   -   Mutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1048458)

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 06:47 AM

Mutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi
 
Mutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi

Vale : Otellerde görevli genç ve acemi eleman.

Vanilya Sos : Krem anglez. Yumurta sarısı, şeker, vanilya ve sütten pişirilerek ve koyultarak yapılan sos (pasta ve deserlerin yanında sos olarak verilir).

Vapör (Vareur) : Buharda pişirme usulü.

Varyasyon : Çeşitlilik, farklılık. Değişiklik.

Vaşren (Vacherin) : Kurutulmuş şekerli yumurta beyazı (beze) ve dondurmayla hazırlanan bir çeşit pasta (mörengli dondurma).

Vejetal (Vegetal) : Bitkisel.

Vejetalin : Fritözde kullanılan kızartma yağı.

Velute (Veloute) : Et, balık, tavuk suyundan yapılan beyaz sos.

Verev Kesme : Bir köşeden karşı köşeye doğru kesme şekli.

Vıcık : Cıvık. Sulanmış ve yapışkan.

Vinegret (Vinaigrette) : Salata sosu (sirke, hardal, tuz, biber ve sıvıyağ karışımı).

Volovan (Vol-au-vent) : Yaprak hamuru ile hazırlanan kuş yuvasına benzeyen börek.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.