![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi
Mutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi
Vale : Otellerde görevli genç ve acemi eleman. Vanilya Sos : Krem anglez. Yumurta sarısı, şeker, vanilya ve sütten pişirilerek ve koyultarak yapılan sos (pasta ve deserlerin yanında sos olarak verilir). Vapör (Vareur) : Buharda pişirme usulü. Varyasyon : Çeşitlilik, farklılık. Değişiklik. Vaşren (Vacherin) : Kurutulmuş şekerli yumurta beyazı (beze) ve dondurmayla hazırlanan bir çeşit pasta (mörengli dondurma). Vejetal (Vegetal) : Bitkisel. Vejetalin : Fritözde kullanılan kızartma yağı. Velute (Veloute) : Et, balık, tavuk suyundan yapılan beyaz sos. Verev Kesme : Bir köşeden karşı köşeye doğru kesme şekli. Vıcık : Cıvık. Sulanmış ve yapışkan. Vinegret (Vinaigrette) : Salata sosu (sirke, hardal, tuz, biber ve sıvıyağ karışımı). Volovan (Vol-au-vent) : Yaprak hamuru ile hazırlanan kuş yuvasına benzeyen börek. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.