Mangal Keyfinde Kanser Tehlikesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mangal Keyfinde Kanser TehlikesiMangal Keyfinde Kanser Tehlikesi Besinler pişirilirken yapılarında oluşan değişiklikler kansere davet çıkarıyor ![]() Medical Park Göztepe Kanser Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, besinler pişirilirken yapılarında ortaya çıkan değişikliklerin kansere neden olabileceğini söyledi ve bu değişiklikleri sıraladı: * Besinlerin tütsülenmesi, tuzlanması ya da içlerine nitrit-nitrat gibi maddelerin katılması; besinlerde güçlü kanserojen etki göstermektedir ![]() * Besinlerin aşırı saflaştırılması, kanserden koruyan lifli kısmın yok olmasına neden olur ![]() * Kızartma ve mangal gibi yöntemler; kanserojen madde oluşturur Sebzelerin aşırı sıcaklıkta uzun süre pişirilmesi ise, yararlı mineralleri öldürür
|
|
|
|