![]() |
Mangal Keyfinde Kanser Tehlikesi
Mangal Keyfinde Kanser Tehlikesi
Besinler pişirilirken yapılarında oluşan değişiklikler kansere davet çıkarıyor. Medical Park Göztepe Kanser Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, besinler pişirilirken yapılarında ortaya çıkan değişikliklerin kansere neden olabileceğini söyledi ve bu değişiklikleri sıraladı: * Besinlerin tütsülenmesi, tuzlanması ya da içlerine nitrit-nitrat gibi maddelerin katılması; besinlerde güçlü kanserojen etki göstermektedir. * Besinlerin aşırı saflaştırılması, kanserden koruyan lifli kısmın yok olmasına neden olur. * Kızartma ve mangal gibi yöntemler; kanserojen madde oluşturur. Sebzelerin aşırı sıcaklıkta uzun süre pişirilmesi ise, yararlı mineralleri öldürür. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.