Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hormonsuz, menopoza, tedavi

Menopoza Hormonsuz Tedavi Var Mı?

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Menopoza Hormonsuz Tedavi Var Mı?

Menopoza hormonsuz çözümler

Üç yıl önce menopoza girdim ama hâlâ yoğun şekilde sıcak basması ve terleme yaşıyorum Hormon almak istemiyorum Bu sıkıntılara karşı ne yapmam lazım? FM/Kayseri

Menopoza bağlı sıcak basması, terleme, sinirlilik ve uykusuzluk gibi hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren şikayetler; hormon tedavisiyle başarılı bir şekilde azaltılabiliyor Ancak hormon almak istemiyorsanız, hekiminize danışarak size uygun diğer menopoz dönemi seçeneklerini öğrenmelisiniz Bu seçenekler arasında bitkisel östrojenler, anti-depresan tedavisi, meditasyon, yoga, rahatlama ve nefes egzersizleri gibi farklı yöntemler yer alır 140 kadın ile yürütülen bir çalışma ise davranış terapisinin de şikayetleri yüzde 70 oranında azaltabildiğini gösterdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com