Garnitür Sebzeli Pilav |
03-24-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Garnitür Sebzeli PilavGarnitür Sebzeli Pilav 6 kişilik Malzeme: 2 su bardağı baldo pirinç 4 çorba kaşığı sıvı yağ 30 gr tereyağ 1 tablet tavuk bulyon 1 adet havuç 1 adet patates 1 kase mısır 1 çay bardağı bezelye 1 adet Kırmızı dolmalık biber 2 çorba kaşığı dereotu Tarif Pirinçleri yıkayın 2 çay kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin ve bol suda yıkayıp süzün Havuç ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra zar şeklinde doğrayın Kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip aynı şeklinde doğrayın Tüm sebzeleri küçük bir tavada 2 çorba kaşığı mısırözü yağında yumuşayana dek kavurun Tereyağ ile kalan sıvı yağı tavada kızdırın Pirinci ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun 1 bardak sıcak suda eritilmiş tavuk bulyon ve kalan suyu ekleyin Birkaç taşım kaynayınca önceden kavurmuş olduğunuz garnitür sebze karışımını ilave edin Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin Pilavı ocaktan alın ve kıyılmış dereotu ekleyip harmanladıktan sonra 10 dakika kadar demlenmeye bırakın Sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|