![]() |
Rokalı Dana Eti Tarifi, Rokalı Dana Eti Nasıl Yapılır, Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
peri
|
![]() Rokalı Dana Eti Tarifi, Rokalı Dana Eti Nasıl Yapılır, YapılışıRokalı Dana Eti (4 Kişilik) ![]() Malzemeler 2 Çorba Kaşığı Baharatlı Un (1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile karıştırılmış) 1 kg Dana Eti (göğüs kısmından fazla yağı alınıp kuşbaşı doğranmış) 60 gr Tereyağ (4 çorba kaşığı) 12 Taze Soğan (ayıklanmış) 1/2 Su Bardağı Et Suyu 1/2 Su Bardağı Beyaz Şarap 1 Tatlı Kaşığı Hardal 6 Çorba Kaşığı Roka (ince ince doğranmış) 2 Demet Roka (ayıklanmış yıkanmış ve silkelenerek suyu atılmış) Yemegin Yapilisi Baharatlı unu orta boy bir kaseye koyup etleri bu una bulayınız; silkeleyerek fazla unlarını atıp ![]() ![]() Geniş bir tavada
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etleri tavaya koyup ![]() ![]() ![]() Et suyunu ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten indirip doğranmış rokayı içine koyarak karıştırınız ![]() Karışımı ısıtılmış bir servis tabağına alıp ![]() ![]()
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten ![]() ![]() ![]() Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|