![]() |
Rokalı Dana Eti Tarifi, Rokalı Dana Eti Nasıl Yapılır, Yapılışı
Rokalı Dana Eti (4 Kişilik) http://www.yemektariflerimiz.net/ima...i_dana_eti.jpg Malzemeler 2 Çorba Kaşığı Baharatlı Un (1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile karıştırılmış) 1 kg Dana Eti (göğüs kısmından fazla yağı alınıp kuşbaşı doğranmış) 60 gr Tereyağ (4 çorba kaşığı) 12 Taze Soğan (ayıklanmış) 1/2 Su Bardağı Et Suyu 1/2 Su Bardağı Beyaz Şarap 1 Tatlı Kaşığı Hardal 6 Çorba Kaşığı Roka (ince ince doğranmış) 2 Demet Roka (ayıklanmış yıkanmış ve silkelenerek suyu atılmış) Yemegin Yapilisi Baharatlı unu orta boy bir kaseye koyup etleri bu una bulayınız; silkeleyerek fazla unlarını atıphttp://www.gonulcafe.net/images/smil...nulcafecom.jpg etleri bir kenara koyunuz. Geniş bir tavadahttp://www.gonulcafe.net/images/smil...nulcafecom.jpg tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca taze soğanları koyup 3-4 dakikahttp://www.gonulcafe.net/images/smil...nulcafecom.jpg renkleri pembeleşinceye kadar kavurunuz. Bir delikli kepçe ile soğanları tavadan alıp bir tabağa diziniz ve sıcak kalmalarını sağlayınız. Etleri tavaya koyuphttp://www.gonulcafe.net/images/smil...nulcafecom.jpg sık sık karıştırarak 8-10 dakikahttp://www.gonulcafe.net/images/smil...nulcafecom.jpg her tarafları kahverengi olana kadar kızartınız. Et suyunuhttp://www.gonulcafe.net/images/smil...nulcafecom.jpg şarabı ve hardalı ekleyip ateşi yükseltiniz ve devamlı karıştırarak kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp 40 dakikahttp://www.gonulcafe.net/images/smil...nulcafecom.jpg etler sivri uçlu bir bıçak batırıldığında yumuşak olana kadar pişiriniz. Tavayı ateşten indirip doğranmış rokayı içine koyarak karıştırınız. Karışımı ısıtılmış bir servis tabağına alıphttp://www.gonulcafe.net/images/smil...nulcafecom.jpg kalan rokayla birlikte servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.