![]() |
Beyaz Un Mu, Esmer Un Mu? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyaz Un Mu, Esmer Un Mu?Beyaz un mu, esmer un mu? Bu bembeyaz un ve ondan elde edilen yumuşacık ekmekler, çörekler aynı zamanda zenginliğin, yüksek sınıfa mensup olmanın da bir göstergesiydi ![]() En zengin kısmını kaybediyoruz Rafine etme işlemi 'istenmeyen' öğeleri tahıldan ayrıştırıyor ve geriye karbonhidrat ve nişasta yönünden zengin olan endospermi bırakıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Rafine unun raf ömrü daha uzun Aslında rafinasyon işleminin tek nedeni, elde edilen unun mutfaklarda daha kolay işlenebilir olması ya da beyaz unun bir zamanlar bir statü göstergesi olması değil ![]() ![]() ![]() Esmer una iade-i itibar Günümüzde, yeterli olmasa da market raflarında beyaz unun yanı sıra diğer ürünleri de bulmak mümkün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Beyaz Un Mu, Esmer Un Mu? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyaz Un Mu, Esmer Un Mu?Hangi un daha besleyici? Söke 7 Tahıllı Un Karışımı Tam buğday, yulaf, çavdar, arpa ve pirinç unu ile keten tohumu, ay çekirdeği, susam, koyu malt unu, çavdar ekşisi, askorbfk asit (antioksidan) içeriyor ![]() ![]() ![]() Enerji 379 kcal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğalsan Tam Buğday Unu Buğdayın dış kabuğuyla birlikte kara değirmende öğütülmesiyle elde ediliyor ![]() ![]() ![]() Enerji 385 kcal ![]() ![]() ![]() Ülker Bizim Mutfak Tam Buğday Unu Bizim Mutfak'ın diğer ürünleri arasında '7 Tahıllı', 'Çavdarlı', 'Köy Ekmeği' karışımları ve rafine beyaz unlar da bulunuyor ![]() Enerji 375 kcal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalecik Kepekli Un Buğday unu ile buğday kepeğinin karıştırılması sonucu elde edilen nispeten düşük kalorili bir un ![]() Enerji 332 kcal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() City Farm Organik Beyaz Un Organik tarım esaslarına göre hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretiliyor ![]() Enerji 352 kcal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bünsa Soya Unu Soya unu nişasta oranının düşük olması nedeniyle ekmeklerde buğday ya da çavdar ununun yerine kullanılamıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Enerji 330 kcal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sinangil Böreklik Buğday Unu Kolay açılması yönüyle özellikle börek yapımında tercih ediliyor ![]() Enerji 350 kcal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğal san Tahıl Unu Karışımı (Alman ekmeği) Tam buğday, çavdar, yulaf unu ve keten tohumu, susam tohumu, ay çekirdeği, soya tanecikleri, koyu malt ununun karışımından oluşuyor, özellikle ekmek makinesi için ideal ![]() Enerji 385 kcal ![]() ![]() ![]() Selva Buğday Unu Börekten kurabiyeye, baklavaya farklı hamur işleri için kullanılabiliyor, içindekiler: Buğday unu, antioksidan (L- Askorbik Asit E 300) Enerji 353 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kebir Trabzon Mısır Unu Mısır unu özellikle Karadeniz mutfağına özgü bir tat ![]() ![]() ![]() Enerji 368 kcal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sinangil Kepekli Un Kendine has tadı ve aroması ile vitamin ve minerallerce zenginleştirilmiş bir ürün ![]() Enerji 327 kcal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|