![]() |
Gıdaların Besin Değerini Arttırma Yöntemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gıdaların Besin Değerini Arttırma YöntemiGıdaların Besin Değerini Arttırma Yöntemi * Hamuru mayalandırmak besin değerini artırır ![]() * Beyaz un yerine, tam buğday ununun besin değeri olarak daha yüksektir ![]() * Şeker yerine pekmez kullanımı, hazırlanan gıdanın besin değerini artırır ![]() * Kurubaklagiller iyi pişirilirse, besin değeri artar ![]() * Ekmek çok kızartılırsa besin değerleri azalır ![]() * Sebzeler kavrulur veya haşlanıp suyu dökülürse, besin değerleri azalır ![]() * Yoğurdun yeşil suyu atılmamalıdır ![]() ![]() ![]() * Taze meyve suları ve doğranmış sebzeler, açıkta bırakılırsa veya hemen tüketilmezse besin değerleri azalır ![]() * Gıdaların temel olarak en iyi pişirme şekli kavrulmadan ve kısık ateşte pişirilmesidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|