Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arttırma, besin, değerini, gıdaların, yöntemi

Gıdaların Besin Değerini Arttırma Yöntemi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gıdaların Besin Değerini Arttırma Yöntemi



Gıdaların Besin Değerini Arttırma Yöntemi

* Hamuru mayalandırmak besin değerini artırır

* Beyaz un yerine, tam buğday ununun besin değeri olarak daha yüksektir

* Şeker yerine pekmez kullanımı, hazırlanan gıdanın besin değerini artırır

* Kurubaklagiller iyi pişirilirse, besin değeri artar

* Ekmek çok kızartılırsa besin değerleri azalır

* Sebzeler kavrulur veya haşlanıp suyu dökülürse, besin değerleri azalır

* Yoğurdun yeşil suyu atılmamalıdır Çünkü B2 vitamininden zengindir Yoğurt tüketilmeden hemen önce karıştırılabilir ya da kek, poğaça gibi gıdalar hazırlanırken kullanılır

* Taze meyve suları ve doğranmış sebzeler, açıkta bırakılırsa veya hemen tüketilmezse besin değerleri azalır

* Gıdaların temel olarak en iyi pişirme şekli kavrulmadan ve kısık ateşte pişirilmesidir Gıdaların besin değerlerini kaybetmemeleri için kavrulmaması ve kızartılmaması gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.