ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Gıdaların Besin Değerini Arttırma Yöntemi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1036806)

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 11:05 AM

Gıdaların Besin Değerini Arttırma Yöntemi
 
Gıdaların Besin Değerini Arttırma Yöntemi

* Hamuru mayalandırmak besin değerini artırır.

* Beyaz un yerine, tam buğday ununun besin değeri olarak daha yüksektir.

* Şeker yerine pekmez kullanımı, hazırlanan gıdanın besin değerini artırır.

* Kurubaklagiller iyi pişirilirse, besin değeri artar.

* Ekmek çok kızartılırsa besin değerleri azalır.

* Sebzeler kavrulur veya haşlanıp suyu dökülürse, besin değerleri azalır.

* Yoğurdun yeşil suyu atılmamalıdır. Çünkü B2 vitamininden zengindir. Yoğurt tüketilmeden hemen önce karıştırılabilir ya da kek, poğaça gibi gıdalar hazırlanırken kullanılır.

* Taze meyve suları ve doğranmış sebzeler, açıkta bırakılırsa veya hemen tüketilmezse besin değerleri azalır.

* Gıdaların temel olarak en iyi pişirme şekli kavrulmadan ve kısık ateşte pişirilmesidir. Gıdaların besin değerlerini kaybetmemeleri için kavrulmaması ve kızartılmaması gerekir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.