![]() |
Gıdaların Besin Değerini Arttırma Yöntemi
Gıdaların Besin Değerini Arttırma Yöntemi
* Hamuru mayalandırmak besin değerini artırır. * Beyaz un yerine, tam buğday ununun besin değeri olarak daha yüksektir. * Şeker yerine pekmez kullanımı, hazırlanan gıdanın besin değerini artırır. * Kurubaklagiller iyi pişirilirse, besin değeri artar. * Ekmek çok kızartılırsa besin değerleri azalır. * Sebzeler kavrulur veya haşlanıp suyu dökülürse, besin değerleri azalır. * Yoğurdun yeşil suyu atılmamalıdır. Çünkü B2 vitamininden zengindir. Yoğurt tüketilmeden hemen önce karıştırılabilir ya da kek, poğaça gibi gıdalar hazırlanırken kullanılır. * Taze meyve suları ve doğranmış sebzeler, açıkta bırakılırsa veya hemen tüketilmezse besin değerleri azalır. * Gıdaların temel olarak en iyi pişirme şekli kavrulmadan ve kısık ateşte pişirilmesidir. Gıdaların besin değerlerini kaybetmemeleri için kavrulmaması ve kızartılmaması gerekir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.